Нови трусове в Темида и свидетелства за заплахи след показното убийство на

...
Нови трусове в Темида и свидетелства за заплахи след показното убийство на
Коментари Харесай

За първи път: Запис с гласа на Божанов доказва заплахите към съдия Цариградска

Нови земетресения в Темида и свидетелства за заплахи след показното убийство на Мартин Божанов-Нотариуса. За първи път се появи запис с гласа на Божанов.
Прочетете още
БТВ разполага с аудиофайл, който е и едно от доказателствата по делото за опасност срещусрещу арбитър Владислава Цариградска.

Той към този момент е изпратен за експертиза, с цел да се откри истинността на гласовете на Мартин Божанов и юриста му Велимир Атанасов.

14 януари 2020 година съдът в Луковит гледа имотно дело, в което Мартин Божанов е страна. Съдия е Владислава Цариградска, а още при започване на съвещанието юристът желае отказ на съда поради подозрения в преднамереност.

„ Вие допуснахте, както ние се опасявахме през цялото време, събиране на безусловно индиферентно към предмета на делото доказателства, касаещи персонални връзки, интимни връзки, злословия, набеждавания “, споделя в записа Атанасов.
 
Според протокола от съвещанието Мартин Божанов твърди, че има и информация от очевидец за взаимозависимост на съда. 

„ Също по този начин показа и с мен, че омразата на ръководителя на състава към мен и адв. Атанасов произлиза от това, че ние сме в близки другарски връзки с лице, което заема висок пост в правосъдната власт. Пък аз не укривам, че съм в другарски връзки и с..., който също е на фотография с госпожа Владка. И не се срамя от това, от което аз бях - малко е да се каже изумен. Смятам, че не е хигиенично да описвам тук в детайлности още какво ми описа, тъй като ще разкрия персонални ваши и мои фамилни връзки, които не са за протокола “, произнася Мартин Божанов.

Съдия Цариградска през днешния ден не пожела да разкрива още по случая, само че призна, че обстановката е измежду тези, които разчита като директна опасност против съда.

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков споделя, че е осведомен с дейностите на мрежата към Нотариуса. Според него над Нотариуса е имало освен правосъден, само че и политически чадър. Рашков споделя още, че част от събраните от екипа му доказателства са изчезнали.

Междувременно Висшият правосъден съвет (ВСС) взе решение, че шефовете на висшите административен и касационен съд влизат във краткотрайна комисия „ Божанов “ и за 3 месеца би трябвало да проучат връзките на съдии с Нотариуса.

От своя страна юристите от няколко колегии излязоха с обща позиция до медиите, в която декларират, че „ е неуместно арбитър Цариградска да бъде заплашвана, а създателите да не са задържани “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР